Penganggur didakwa merogol

KUALA TERENGGANU – Seorang penganggur dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini, semalam, atas dakwaan merogol seorang gadis bawah umur, pada 7 April lalu.

Raja Muhammad Azrol dibawa ke Mahkamah Majistret, semalam.

Raja Muhammad Azrol dibawa ke Mahkamah Majistret, semalam.

Bagaimanapun, Raja Muhammad Azrol Raja Anuar, 19, dari Kampung Gong Kala, Pasir Puteh, Kelantan, mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan atas pertuduhan di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan kerana merogol.

Berdasarkan pertuduhan, Raja Muhammad Azrol didakwa melakukan perbuatan itu terhadap mangsa yang berusia 15 tahun empat bulan di rumah tidak bernombor di Kampung Gong Tengah, Merang, Penarik, kira-kira jam 2 hingga 3 petang, pada 7 April lalu.

Raja Muhammad Azrol didakwa di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan boleh dikenakan sebat jika disabitkan kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Nurliyana R Azmi di hadapan Majistret Rozianti Mohamed Hanaphi, manakala Raja Muhammad Azrol tidak diwakili peguam.

Sejurus pengakuan tidak bersalah Raja Muhammad Azrol direkodkan, Rozianti menetapkan 14 Mei depan sebagai tarikh sebutan semula kes di Mahkamah Sesyen bagi melantik peguam dan membenarkan Raja Muhammad Azrol diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin.

Komen

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.