Jep Sepahtu: ‘Orang nak jatuhkan saya!’

image (14)“SAYA takkan maki peminat. Paling tak saya akan beritahunya secara baik. Tapi kalau sampai ada tuduhan yang kata saya memaki orang tersebut itu dah jadi satu fitnah,” kata Jep Sepahtu yang melahirkan rasa kecewa tentang dakwaan dirinya memaki peminat ketika perlawanan bola sepak yang berlangsung di Majlis Sukan Negara (MSN) Bukit Jalil, Mac lalu.

Menurut Jep, tuduhan yang dilemparkan terhadap dirinya itu terlalu berat malah menganggap ia sebagai satu fitnah sekali gus membuatkan dia terasa seolah-olah ada konspirasi yang mahu menjatuhkan dirinya.

“Kalau cerita negatif saya masih lagi boleh terima tapi janganlah sampai ia mengaibkan saya. Saya terkilan kerana perkara sebegini dah berlarutan sejak saya dalam Maharaja Lawak lagi. Ada sahaja cerita negatif tentang saya,” katanya selepas program Jelajah Komedi Sinar bersama Kawan Paratha di Sungai Petani, Kedah, baru-baru ini.

Dalam pada itu, pelawak yang berasal dari Kulai, Johor ini menegaskan, tuduhan yang disebarkan menerusi kiriman surat di ruangan gosip di sebuah akhbar (bukan Sinar Harian) itu secara terang-terangan bermotif untuk memburukkan dan menjatuhkan namanya.

“Kalau berfikir secara logik, takkan saya nak buat macam itu bila ada peminat yang ingin ambil gambar? Kita tak tahu siapa yang suka kita dan siapa yang tak suka.

“Sebab saya sedar, orang yang paling penting membuatkan saya berada hingga ke tahap ini adalah peminat dan saya sangat menghormati peminat saya. Mustahil saya buat perkara macam tu!,” tegasnya.

Enggan menunding jari kepada sesiapa, Jep berkata dia sedia memaafkan individu yang tidak bertanggungjawab itu, meskipun imejnya tercalar teruk.

“Saya doakan supaya kepada sesiapa sahaja hentikan perbuatan ini agar tidak berlarutan kerana dikhuatiri akan berbalik kepada diri mereka sendiri.

“Sejujurnya saya dah penat. Tapi saya tak akan mudah mengalah. Mujurlah sehingga hari ini masih ada rakan yang benar-benar menyokong dan memberikan semangat buat saya,” katanya.

Komen

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.