Gambar ibu peluk Mukhriz, netizen simpati

image (1)

SHAH ALAM – Sekeping gambar yang menunjukkan bekas Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir dipeluk ibunya, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali meraih perhatian netizen, hari ini.

Gambar tersebut dikongsi laman Facebook Mukhriz Mahathir Fans kira-kira sejam.

Kapsyen yang disertakan dengan gambar tersebut berbunyi: “Bonda Tun Siti tiba di rumah Titi Gajah…Sedihnya tengok gambar ini. Pelukan seorang ibu memberi semangat kepada anakanda kesayangan.”

Rata-rata komen yang diberikan memberikan kata-kata semangat kepada Mukhriz termasuk mendoakannya.

“Apa pun keputusan DSMM (Mukhriz)…itu adalah untuk kebaikan rakyat…aku doakan suatu hari nanti DSMM akan menjadi PM (perdana menteri) Malaysia. Amin,” tulis Mat Shah.

Sementara Roslina Idrus menulis, “Bertabahlah Datuk Seri. Tak boleh berkata apa-apa,selain sebak dan terharu sangat-sangat rasa.”

Manakala, Raja Mazni berakta: “Sedih tengok gambar ini. Dalam politik macam-macam. Kasih ibu bawa ke Syurga. Apa jua keadaan seorang anak akan mencari ibunya meraih simpati ibu.”

Rozita Muhyeeddin pula berkata: “Syabas Datuk. Berundur tidak semestinya tewas. Ada hikmah dari ALLAH yang tidak kita ketahui.”

Sunieta Omar menulis: “Semoga DSMM tetap tabah. ALLAH lebih mengetahuinya. Perancangan ALLAH adalah yang terbaik. Apa-apa pun saya sedih sangat apabila tengok seorang ibu memeluk anaknya. Terharu sangat.”

Krisis Kedah bermula sejak 20 Januari lalu apabila 14 Ketua Umno Bahagian mengumumkan hilang kepercayaan terhadap Mukhriz sebagai Menteri Besar Kedah dan Pengerusi Umno Kedah.

Mukhriz akhirnya mengumumkan peletakan jawatan berkuat kuasa serta-merta pagi tadi selepas dimaklumkan beliau hilang sokongan majoriti di Dun Kedah.

Dalam pada itu, Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah telah diumumkan sebentar tadi sebagai Menteri Besar Kedah yang baharu.

Komen

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.