Foto Wanita Di Gereja Jadi Viral, Gambar Dari Mana?

Recently-Updated851-565x461DIFAHAMKAN ketika lewat malam tadi, sekeping gambar yang penuh dicalit kontroversi tersebar di laman media sosial dan ia mencetuskan perdebatan hangat.

Gambar berkenaan menunjukkan seorang wanita yang lengkap berpakaian tudung umpama seorang Muslimah tetapi keadaan sekitar dan suasana gambar itu tidak begitu sesuai.

Wanita itu digambarkan dalam keadaan melutut dan seolah-olah sedang ‘berdoa’ mengikut cara penganut agama Kristian di dalam sebuah gereja.

Pemeriksan lanjut mendapati asal permulaan gambar berkenaan tidak dapat ditentukan namun ia jelas menerima kritikan daripada umat Islam lain melihatkan cara wanita di dalam gambar itu.

Gambar itu difahamkan disebarkan melalui aplikasi bual di telefon pintar Whatsapp dan kini sudah tersebar meluas di internet.

Dari manakah punca sebenarnya gambar yang tersebar ini dan apakah yang berlaku di dalamnya kini hangat dibualkan di internet.

Pada ketika banyak pihak mengharapkan agar umat Islam bersatu, banyak pihak tertentu pula cuba melakukan provokasi ke atas Islam dengan pelbagai cara dan mungkin termasuk cara begini.

Komen

comments

1 Comment

  1. Samsudin

    06/06/2016 at 12:48 pm

    Jika orang itu kenal Allah dan kenal dirinya takkan menyatakan dia sedia terima hukuman Allah walaupun berasa sebenarnya dia ditempat yang benar dan yakin takkan dihukum Allahh
    Orang yang takde belajar akhlak Islam berbahasa dengan bahasa merapu macam orang gila lebih menyesatkan kerana mendapat sokongan dan ikutan orang kurang kefahaman agama. Wallahualam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.