Ayat ‘power’ orang lama

SAPIAH tersenyum riang apabila disarungkan cincin oleh suaminya, Md Dali.

SAPIAH tersenyum riang apabila disarungkan cincin oleh suaminya, Md Dali.

Alor Gajah: “Satu hari selepas habis kelas mengaji saya berseloroh jika hendak mencari calon isteri di sini terdapat ramai wanita warga emas dan pilihlah mana yang berkenan.

“Dengan nada selamba katanya dia hanya berkenan dengan saya, namun saya anggap ia hanya gurauan. Tidak sangka dari bergurau kini kami sah bergelar suami isteri,” kata Sapiah Ali, 64, isteri kepada Md Dali Sharif, 75.

Pasangan warga emas ini dinikahkan Imam Satu Masjid Kampung Sungai Petai, Ismail Maarof kira-kira jam 9 pagi dalam satu majlis pernikahan yang dianjur Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah Alor Gajah dengan kerjasama Pusat Aktiviti Warga Emas (PAWE) di Komplek Seri Penyayang, Jalan Lesung Batu, di sini, semalam.

Hadir sama Pengerusi Jawatankuasa Wanita, Pembangunan Keluarga dan Hal Ehwal Kebajikan negeri Datuk Latipah Omar, Pengarah JKM negeri Zulyadin Limat dan Pegawai JKM Daerah Alor Gajah Shahrawati Shahbudin.

Md Dali yang segak berbaju Melayu dan bertanjak tiba di pekarangan kompleks berkenaan dengan membawa sepersalinan pakaian wanita dan sebentuk cincin emas bertakhta berlian serta wang hantaran berjumlah RM3,000 untuk isterinya.

Komen

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.