Dayang Nurfaizah Akui Sukar Cari Pasangan

Dayang-Nurfaizah-565x376KUALA LUMPUR – Penyanyi Dayang Nurfaizah mengakui dirinya agak cerewet dalam memilih pasangan duet dalam sesebuah lagu atau persembahan.

Dayang atau nama sebenar Dayang Nurfaizah Awang Dowty, 32, keserasian merupakan faktor utama yang diambil kira terhadap seseorang penyanyi yang ingin digandingkan dengannya.

“Sukar sebenarnya untuk mencari pasangan duet kerana kebanyakkannya kurang sesuai dan serasi dengan suara saya.

“Bila tidak serasi penyampaian akan jadi tidak sepenuh jiwa dan ia akan mengecewakan peminat.

“Oleh itu juga saya sangat menitik beratkan soal ini dan mengkaji dahulu artis yang ingin digandingkan dengan saya,” katanya ketika ditemui pada sidang media konsert Pesona Cinta bersama artis Indonesia Marcell yang akan berlangsung pada 29 Mac ini di Panggung Sari, Istana Budaya.

Dayang berkata demikian ketika diminta mengulas tentang pemilihan rakan duet yang didakwa agak cerewet.

Setakat ini, hanya beberapa nama besar seperti Anuar Zain, Marcell dan Datuk Ramli Sarip sahaja yang pernah berkolaborasi dengan penyanyi ini dalam setiap persembahannya.

Dalam pada itu, jelas Dayang, dia lebih gemar dan selesa berduet dengan penyanyi yang sudah biasa bergandingan dengannya.

“Saya lebih selesa berduet dengan orang yang saya selalu menyanyi bersama kerana kita sudah tahu keserasiannya.

“Tidak dinafikan ramai artis baharu yang bagus namun agar kurang sesuai dengan suara saya, dan saya takut jika ia tidak menjadi,” ujarnya.

Sementara itu, Dayang berkata, bagi konsert Pesona Cinta, dia bakal menyanyikan hampir 16 buah lagu termasuk beberapa lagu duetnya bersama Marcell.

Katanya, konsert ini juga sebagai landasan untuk dirinya membuat persiapan dalam membuat konsert solo.

“Saya memang nak buat tapi banyak sangat rintangan dan halangan terutamanya daripada segi penaja.

“Selalunya mereka akan gandingkan saya dengan amna-mana artis lain, ia mungkin juga kerana mereka kurang yakin dengan kemampuan saya untuk tarik penonton,” katanya.

Selain konsert Pesona Cinta yang berlangsung pada 29 Mac ini, konsert l1ve To Love daripada Afgan Syahreza bakal berlangsung pada 28 Mac iaitu sehari sebelum konsert Dayang dan Marcell diadakan.

Sementara itu, tiket konsert yang dianjurkan oleh Jag Events dijual dengan harga RM150, RM250, RM350, RM450, RM 550 boleh didapati di laman web www.Jagtikets.com. – mStar Online

Komen

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.