Daftar Borang E-Kasih Online & Semakan Bantuan E Kasih 2014

Pendaftaran Borang E-Kasih Online Malaysia Jabatan Kebajikan Masyarakat online. Permohonan E-Kasih online merupakan bantuan untuk tolong keluarga miskin dan basmi kemiskinan tegar dinegara ini.

ekasiheKasih merupakan Bank Data Kemiskinan Nasional yang mengandungi maklumat mengenai kemiskinan bermula dari profil individu, program/bantuan yang diterima oleh Ketua Isi Rumah (KIR) dan Ahli Isi Rumah (AIR) daripada agensi pemberi bantuan sehinggalah kepada permohonan bantuan dan pemantauan keberkesanan program/bantuan yang diterima.

Pendaftaran Borang e-Kasih / Borang Lapor Kemiskinan

Sekiranya tuan/puan mempunyai apa-apa maklumat berkaitan kemiskinan, sila masukkan maklumat tersebut untuk semakan oleh Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri.

Sila layari atau klik borang

Semakan Bantuan E-Kasih Online Malaysia

Untuk melakukan semakan bantuan e-kasih online, anda boleh layarinya dnegan cara klik link seperti di bawah ini :

Incoming search terms:

  • ekasih
  • E kasih
  • E-kasih
  • e kasih pendaftaran online
  • borang e kasih
  • daftar e kasih
  • e kasih bantuan rumah
  • semakan ekasih
  • daftar ekasih
  • ekasih semakan

Komen

comments

58 Comments

  1. Pingback: Daftar Borang Baucar Kerja RM35 Sehari. Bakal Menerima Bantuan RM1,000++ Sebulan. Berminat? | 1 Malaysia News - Berita Harian, Harian Metro, Sinar Harian, Utusan Malaysia

  2. Norsuraya binti zamani

    18/02/2014 at 9:14 am

    Macam nk mane nk daftar

    • suriati shaari

      21/11/2016 at 3:15 pm

      ctk 0380008000 je ke line ekasih

  3. Norsuraya binti zamani

    18/02/2014 at 9:15 am

    Macam mane nk daftar

  4. tanakwagu

    21/02/2014 at 9:19 am

    thanks government. tu yang rm35 per hadi diharap dapat dilaksana untuk membantu golongan miskin yang tinggal di bandar

  5. Qaseh Qelis

    24/02/2014 at 10:06 am

    BANTUAN RM35 NI BOLEH WAT PERMOHONAN LAGI KE?

    • Muhammad kennedy bin jit

      27/05/2014 at 10:18 am

      Saya mohon bantuan daripada 1 Malaysia kerana tidak cukup jagi….

  6. MUHAMAD AFDAL BIN MAZUKEE

    28/02/2014 at 12:00 am

    MACAM MANA CARA NAK DAFTAR

  7. mohd hishammuddin

    07/03/2014 at 9:05 am

    kenapa permohonan saya ditolak

    • Anis Fasha

      16/04/2014 at 9:57 am

      Assalamualaikum encik..boleh tolong ajar macam mana nak daftar tak? saya tak dapat daftar..terima kasih..

  8. ROSLAN BIN MD NAWI

    09/03/2014 at 2:09 pm

    nak daftar macam mana?

  9. NOR HASLINDA BT MAT ZALI

    06/04/2014 at 8:41 pm

    mcm mne nk dftr

  10. fitriani bt zakaria

    02/05/2014 at 6:49 pm

    Camane nk daftar?

    • Rosnani Mohamed

      03/01/2017 at 7:17 am

      Layak x saya untuk membuat permohonan bantuan ekasih?saya rosnani seorang suri rumah.suami saya tiada kerja tetap.anak 7orang.5org sudah bersekolah.2org msh menyusu.saya da pernah mohon bantuan ekasih melalui Tok Penghulu kg saya.tpi smue x de jawapan.tujuan sye minta bantuan untuk sara persekolahan anak2 saye.adakah saya layak?

  11. Mafi Moshkela

    08/05/2014 at 2:05 pm

    Hello admin,boleh ajar mcm mana nak daftar secara online tak?kalau mmg x dapat daftar online,bgtau saje lah..x pyh trcari cari,tukar browser semua untuk support ini itu lah.klau mmg dpat daftar,bglah tutorial sngkat ke.Terima Kasih

  12. nurul fatihah

    12/05/2014 at 1:01 pm

    kalau betul pihak kerajaan nak bagi pinjam murni hati sangat nak bagi bantuan dan tolong orang susah macam kami ni buatla betul2.asyik mintak kata laluan.kata laluan jea.macamana nk daftar klau kita pihak anda sendiri tak bagi.sangat sendih dengan pihak anda.sungguh kejam.

  13. Chai Hui Ying

    12/05/2014 at 2:23 pm

    What is the syarat and qualified to apply e-kasih?

  14. Jennifer

    18/06/2014 at 1:55 pm

    Boleh ajar cara daftar untuk bantuan e kasih rumah????

  15. Zabidi Bin Rasid

    01/07/2014 at 11:47 pm

    Macam mana nak daftar…?????

  16. Hasfalela

    03/07/2014 at 9:28 pm

    Mcmane nk moron ekasih untuk ayah saya

  17. manja comey alisha elfira

    09/07/2014 at 9:17 pm

    KENAPA TAK BOLEH DAFTAR…

  18. ismail

    23/08/2014 at 12:15 am

    ekasih

  19. nur fatihah

    24/08/2014 at 9:33 pm

    Assalamualaikum. Saya nak daftar untuk nenek saya tapi website tu tak ada bagi tahu dekat mana nak daftar. Cuma ada pautan log in. Boleh tolong tak? Ramai yang bermasalah ni. Terima kasih banyak2.

  20. SITI SUHAIDAH BINTI HAJI SAIDIN

    26/08/2014 at 11:23 pm

    Assalamualaikum.saya baru kematian suami dan tidak bekerja.mempunyai 2 orang anak yang masih bersekolah rendah.bagaimana caranya saya nak isi borang online kalau nak masuk pun tak boleh.

  21. Yasarimah bt yayah

    01/09/2014 at 12:26 am

    Camana nk daftar ni…
    Dah cuba byk kali

  22. haswani

    16/09/2014 at 1:40 am

    knp xdpt nk daftar on-line

  23. THANA SELVI

    27/09/2014 at 9:52 pm

    kenapa saya tidak boleh daftar?? website tersebut minta ID dan kata laluan. tetapi, bagaimana untuk pendaftar baru
    ??

  24. mohd muniff bin uasin

    30/09/2014 at 4:07 am

    Mcm mna nak daftar ni..no pin apa yg dia nak tu..susah tul..mrata dah tekan ..x jumpa2 pun kt mna nak daftar

  25. husni

    01/10/2014 at 12:37 am

    Saya peserta eKasih. Dulu daftar secara online.Tapi sekarang saya nak keluar dari menjadi peserta eKasih.Sape tahu cara nya?

  26. saiful anuar bin shuib

    04/10/2014 at 10:38 am

    saya mohon agar permohonan kali ini akn dpat,dah beratus kali sya cuba mintak tapy semuanya kena tolak,bantulah kami saya cuma mintak bantuan tambah rumah sahaja,saya pulun mintak bantuan ini semata2 hendak lihat ibu saya hidop dengan selesa

  27. Julie Bong

    17/10/2014 at 7:48 pm

    mcm mna nak daftar?? asyik2 minta no KP sedangkan dh tulis dgan btul dh jelas…????

  28. wan norsuriani bt wan mohd salleh

    03/11/2014 at 1:58 pm

    salam..knp xbleh nk daftar…sya dh msukkan no ic tpi ttp xbleh nk daftar

  29. Fatimah Beve

    08/11/2014 at 3:45 pm

    Macam mana nak daftar masuk

  30. Noor

    09/11/2014 at 11:06 pm

    Macamana nak daftar? Atau memang tak nak bagi orang miskin ni mendaftar ke? Asyik suruh Login jer………………..

  31. lahmpard

    16/12/2014 at 10:49 am

    mcm mane nk daftar ni??login?password?susah la,tengok2 yg dapat ni smua pakai kabel jkkkkkkkkkkkkk.

  32. NURFARDILLA BINTI YUSUF

    16/01/2015 at 10:01 am

    cam ner nak daftar nie

  33. [email protected] binti jamal

    29/01/2015 at 4:09 pm

    contohnya,kalau sdh dapat kerja apa ja,macamana hendak mendaftar baucer kerja rm35 ni secara online?

  34. mohd zawawi

    01/02/2015 at 9:30 am

    Macam mana nk daftar baucer rm35?

  35. mie

    09/03/2015 at 11:32 am

    Macamana nak daftar? Atau memang tak nak bagi orang miskin ni mendaftar ke? Asyik suruh Login jer………………..

  36. zaidi ariff bin zainol

    24/04/2015 at 1:06 pm

    camna nk daftar

  37. Mohd nadzri bin kamaruddin

    19/05/2015 at 12:07 pm

    Bagaimana nk mendaftar on line sng ekasih

  38. ida_dilah

    26/07/2015 at 4:25 am

    Assalamualaikum…saya berharap sangat dapat daftar ekasih ni..tapi saya tak tahu bagaimana caranya..saya memerlukan modal untuk berniaga dan tambahan peralatan bagi memajukan lagi bisnes pembuatan kuih muih ni..saya membuat bisnes kecil-kecilan oleh kerana tak cukup modal saya pendamkan hasrat saya ni..kehidupan saya sekeluarga bukanlah dikategorikan sebagai senang..setakat cukup makan je..suami saya bekerja gaji hanya dapat menampung rumah sewa keperluan dapur..menyara anak2 seramai 4org..2org bersekolah yg berumur 6dan 7tahun..yg masih belum bersekolah brumur 1dan4 tahun..
    Saya mencari jalan untuk membantu keluarga dengan membuat bisnes sendiri dari meminta2 dengan orang…saya mohon sangat dapat diberikan bantuan ekasih ni kepada saya..ALLAH saja yang dapat membalas apa yang dibantu..

  39. Diana

    14/08/2015 at 8:56 am

    Macam mana nak apply baucar rm35 sehari?
    Apa syaratnya?

  40. umban

    19/08/2015 at 4:25 pm

    macam ekasih ini untuk kerajaan ambil hati tipu rakyat rh panjang. langsung tidak ikhlas. keluarga yg dapat ekasih kononnya, tapi yg untung dan makan besar ialah sykt yg dapat. org yg dpt nama ekasih serpihan aja. ejamnya BN tu

  41. umban

    19/08/2015 at 4:26 pm

    rubbish

  42. matthardy

    20/09/2015 at 12:20 am

    bayar zakat online ok je online , tapi kalau nk apply bantuan zakat mana nak dapat online.. tengok jela mcni punya ramai rungut

  43. matt

    20/09/2015 at 12:24 am

    nak bayar zakat online ok jew.. nak apply zakat agaknya kena la pi naik bangunan ni kot

  44. awie che yaacob

    22/10/2015 at 6:22 pm

    assalamualaikum,boleh tak tolong ajar ckit mcmne nk daftar. .da berulang kali cube tapi asyik loginin je. .minta password lak tuu. .harap balas. .sekian. .

  45. anumie

    04/12/2015 at 7:11 pm

    Assalam…Lebih baik saudara/saudari pergi ke Pejabat Kebajikan Masysrakat/pejabat daerah terdekat dan anda boleh mengisi borang disana daripada tercari-cari nak daftar secara online. kalau nak marah pun marah la org di pejabat, daripada merungut kat sini orang BN tak dengar pun.

  46. salalahudin

    18/12/2015 at 3:02 pm

    check semakan pendaftar kat ekasih page, no ic dah wujud dlm senarai SPB.
    Tapi, mcm mane nak dapatkan kata laluan??????

  47. mylliesa

    22/02/2016 at 10:25 pm

    macamana nak daftar online?saya sudah try daftar 2,3 kali tapi tak dapat dapat..tolong ajarkan

  48. mama izan

    22/06/2016 at 1:30 am

    Check kat semakan pendaftaran ekasih..no. ic dah ujud dlm senarai SPB..mcm mane nak tahu bantuan ape yg sy dpt…

  49. lyn

    04/11/2016 at 7:04 am

    salam 1malaysia sy lyn dri keningau sabah..sy nk tnya msih ada ke tu bantuan bauce kerja rm35 sehari tu..klu ada mcm mna nk daftar..suami sy da daftar ekasih..

  50. jusiri bin kamaruddin

    04/07/2017 at 1:38 pm

    Saya pendaftar ekasih…2016 hingga 2017 tiada sebarang pun yg saya dapat….bila di hubungi bantuan anda akan kami hubungi melalui surat…sampai skrg tiada apa pun surat yg sampai kepada saya.

  51. abd wahab bin abu bakar

    31/08/2017 at 1:57 am

    Sy chek kat senarai ekasih semuanya dah ujud tetapi sehgga sekarang sy tak pernah dpt sebarang bantuan ttp org yg pandai dan kabel kuat dh 2,3 kali dpt bantuan seperti bot, mesin mcm2 jenis mesin termasuk lah lembu utk di peliharakan. Maka sy memohon utk bantuan krn sy punya ank 5 Org dan masih kesekolah 4 org Ada ketika ank2 sy tak dpt kesekolah di sebabkan tak ada perbelanjaan termasuk dgn tambang vann ada sehgga cikgu memberi amaran buang sekolah ada tikanya cikgu denda di sbbkan tak kw sekolah sebenarnya cikgu tak pernah tahu kenapa dan mengapa ank2 sy tak hadir kesekolah. Ekonomi sekarang tuan lebih maklum. Sy sebagai buruh binaan tak pernah dpt bekerja 15 hari dlm sebulan tambahn pula pembinaan sekarang di monopoli opeh pendatang dan mereka pula di byr gajiblebih murah dr warga negara kita. Sy juga terpaksa berhutang barang2 runcit di kedai2 kampong sy demi utk makanan harian keluarga, yg tambang vann utk kesekolah ank2 tidak di benarkan berhutang alasan mereka petrol nk kena di isi hari2, nak atau tidak terpaksa suruh ank2 cuti sekolah dulu bila abah dpt duit nanti baru pi sekolah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *